Nieuws

Vlag in top en pannenbier voor 'Het Huis van Waalre'

Geplaatst op woensdag 28 juni 2017

Op dinsdag 27 juni bereikte de bouw van Het huis van Waalre het hoogste punt. Dit werd feestelijk gevierd in het bij zijn van inwoners, bouwers, gebruikers en belangstellenden.

De vlag werd in de top gehesen door Marcel Kalkers en Chanda Seetaram, het toekomstige bruidspaar dat op Valentijnsdag 2018 als allereerste stel in de nieuwe trouwzaal van het gemeentehuis trouwt.

Pannenbier

Traditiegetrouw werden de bouwers van aannemer Vlassak in het zonnetje gezet. Zij kregen een mand met ‘pannenbier’ om te proosten op het feit dat de pannen op ‘Het Huis van Waalre’ gelegd kunnen worden. Dit is de nieuwe naam van het gemeentehuis. De naam werd onthuld door Burgemeester Jan Brenninkmeijer en Wethouder José van Dijk.

Na de speech van Burgemeester Brenninkmeijer waarin hij benadrukte dat Het huis van Waalre een plek van ons allemaal wordt - ‘Samen zijn wij Waalre’ - , werd er samen getoost op het bereiken van deze bijzondere mijlpaal.

Het huis van Waalre

De naam Het huis van Waalre sluit volledig aan bij de filosofie en de doelstellingen die de gemeente Waalre heeft met het gebouw. In het nieuwe gebouw komen inwoners, verenigingen en de gemeente samen om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken. Het gebouw is dus niet alleen een gemeentehuis maar ook een huis voor de verenigingen, de bibliotheek, het Waalres Erfgoed en alle andere instellingen die samen het gebouw gebruiken. Maar vooral moet het een plek worden voor de inwoners, waar zij graag en veel komen, zodat het ontmoeten en samenwerken alle ruimte krijgt. Een huis dus voor alle Waalrenaren: Het huis van Waalre.

Meer nieuws