Nieuws

Inspiratie excursie naar gemeente Peel en Maas

Geplaatst op donderdag 21 januari 2016

Op woensdag 20 januari reisden raads- en collegeleden, Het management team en de projectgroep van de gemeente Waalre naar Panningen waar het nieuwe, multifunctionele gemeentehuis van de gemeente Peel en Maas staat. Dit gebouw is in oktober 2015 in gebruik genomen. Naast de gemeente, zijn o.a. de bibliotheek, stichting WIJS, en Vorkmeer in het gebouw gevestigd. De ruimtes in het Huis zijn daarom multifunctioneel. Iedere ruimte is voor meerdere doeleinden te gebruiken en daarom een goed voorbeeld voor het multifunctionele gemeentehuis voor Waalre.


De verenigingen uit Waalre zijn uitgenodigd voor een excursie op 1 februari naar multifunctionele accommodatie de Mortel in de gemeente Gemert-Bakel en het multifunctionele gemeentehuis van Loon op Zand.


Duurzaam

Het Huis van de Gemeente Peel en Maas is met duurzame materialen gebouwd. Er is veel FSC hout verwerkt dat ook de akoestiek in de grote ontvangsthal ten goede komt. Bezoekers komen binnen in een open, ronde ruimte waar naast de infobalie ook het uitleenpunt van de openbare bibliotheek te vinden is. Er kan in het gebouw gewerkt, vergaderd en gepresenteerd worden. De raadszaal kan behalve voor raadsvergaderingen ook voor presentaties gebruikt worden.


Flexibel

Op de begane grond is er verder een bedrijfskantine en de trouwzaal. De ambtenaren werken op de eerste en tweede verdieping in flexibele werkplekken waar ze alleen of in groepen kunnen werken. Bijzondere ruimtes zijn het theater waar ambtenaren presentaties en overleggen hebben met audiovisueel materiaal, stilteruimtes met veel groen en een brainstormruimte. Het gemeentehuis wordt verwarmd en gekoeld d.m.v. ijsverwarming. De deelnemers aan de excursie hebben een goede indruk gekregen van het gebouw en waren enthousiast over functionele en flexibele inrichting.
 

Meer nieuws